e-racing, e-mobility és Forma-E blog

VOLTÁZS

VOLTÁZS

Prost bocsánatot kért!

2014. szeptember 18. - lsg404

Sokan felháborodásunak adtak hangot, Nico Prost első, verseny utáni nyilatkozatát hallva, mivel a pilóta tagadta felelősségét a Heidfelddel történt borzalmas ütközésük kapcsán.






De nem kellett sokat várni, ahogy meg tudta nézni a külső videófelvételt, azonnal elvitte a balhét és elnézést kért:


nicoprost_sry.png



"Nagyon sajnálom a balesetet és a videókat látva egyértelmű, hogy az én hibám volt. Egyszerűen nem láttam őt, nagyon rossz érzés." - írta Twitteren a pole-t megszerző és a futamot a legutolsó kanyarig vezető versenyző.

A versenyzők először mindig úgy érzik, nekik van igazuk, ha nem szándékosan cselekedtek. Nico húzása sokakat kiborított, de a 10 helyes rajtbüntetést mi is méltányosnak tartjuk, súlyosabb szankciónak nem lett volna értelme. Bár laikusok számára még a szándékosság vádja is egyértelműen felmerülhet a videót nézve, valójában Prost fejmozgásából is látszik, hogy nem néz Heidfeld irányába és nyers, vegytiszta pánikból húzódik befelé, hogy blokkolja Heidfeldet aki érzése szerint (mivel a jobb tükrében nem látta) befelé készülődik - nem tudta, hogy már késő. Ne becsüljük le az extrém feszültséget sem, hiszen a történelmi első futam utolsó méterein haladt, saját világbajnok édesapja csapatában... szinte biztos, hogy nem volt teljesen tiszta tudatú, átgondolt mozdulat, amikor balra húzta a kormányt.

Nico Prost és Nick Heidfeld más szériákban csapattársként versenyeznek, és elég hamar fátylat borítottak az esetre, persze ez Heidfeld úriemberségére vall inkább.

Az azonban biztos, hogy nem utoljára találkoztak a Forma-E pályákon, dobogós helyekért harcolva...





 

A bejegyzés trackback címe:

https://voltazs.blog.hu/api/trackback/id/tr706708775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása