e-racing, e-mobility és Forma-E blog

VOLTÁZS

VOLTÁZS

Három-négy motorgyártó jöhet a Forma-E-be 2015-ben

Agag szórt el néhány infót egy online Q&A keretében

2014. szeptember 30. - lsg404

A Forma-E autói csak most egyformák. A közös alapot, bizonyos szabályokat betartva, bármelyik csapat bárhová fejlesztheti a következő szezonra. A széria vezérigazgatója, Alejandro Agag szórt el pár hírmorzsát a jövőről. 




forrás: fiaformulae.com


Agag elmondta, a Twitteren és Facebookon érkezett közönség-kérdésekre reagálva, hogy szinte bármit át lehet majd építeni a kocsikon, de az aerodinamikára elég szigorú szabályok vonatkoznak. Valahol érthető, hogy az elektromos hajtás frontvonalára kívánkozó széria nem szélcsatorna-órák alapján szeretné az erősorrendet kialakítani. Az akkumulátorok és motorok azonban szabadon fejleszthetők és Agag reményei szerint legalább 3-4 gyártó fog motort szállítani a csapatoknak. Az is kiderült, hogy pontosan azért döntöttek az együléses formátum mellett, mert manapság is ez az autóversenyzés csúcsa, azzal nem lett volna elég bátor és bevállalós a sorozat ha "húsz Prius" körözget a pályán - persze Agag leszögezte, semmi baja a Priusszal, vagy a túraautókkal. Egyszerűen a csúcsra törnek.

Megerősítették, amit már eddig is lehetett tudni, hogy idővel a Forma-E is fel akar menni évi 18 futamig. A rajtrács maximuma itt is 24 lenne, mint a Forma-1ben, de csak akkor, ha már teljes futamot teljesítenek az autók - jelenleg ugyebár autócsere van féltávon, ami miatt 40 kocsit kell a DHL-nek mozgatnia a helyszínek és Donington között (MINDEN csapat főbázisa Donington Park, a hivatalos tesztpálya).

Jópofa, de végülis fontos: Agag nyitva hagyta a lehetőségét annak, hogy a nézők a pályán hallható zenéről is szavazzanak :)

Az viszont egyértelműen lényeges, hogy Agag nagyon elégedett a széria fogadtatásával, a milliós webes statisztikák magukért beszélnek. 


Még 52 nap van hátra a maláj futamig.

A bejegyzés trackback címe:

https://voltazs.blog.hu/api/trackback/id/tr446748031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása